BONING KNIFE
Kegunaan : untuk memisah tulang dan daging
material : stainless steel
cara membqersihkan : dicuci dengan sabun lalu dibilas air bersih
GRATER
kegunaan : memarut
material : stainless steel
cara membersihkan: dicuci dengan sabun lalu dibilas air bersih.
CARVING FORK
kegunaan : membalik daging yang sedang dipanggang dan untuk menahan daging saat di potong.
material : stainless steel
cara membersihkan : dicuci dengan sabun lalu dibilas air bersih.
SALAMANDER
kegunaan : pemanggang makanan menggunakan api atas.
material: stainless steel
cara membersihkan : dilap dengan kain lembab.
BOILING PAN
kegunaan : panci untuk merebus
material : stainless steel
cara membersihkan : dicuci dengan sabun lalu dibilas air bersih.
BAIN MARIE
kegunaan : alat untuk memanaskan makanan.
aterial : stainless steel
cara membersihkan : dicuci dengan air sabun lalu di bilas air bersih, keringkan.
Kegunaan : untuk memisah tulang dan daging
material : stainless steel
cara membqersihkan : dicuci dengan sabun lalu dibilas air bersih
GRATER
kegunaan : memarut
material : stainless steel
cara membersihkan: dicuci dengan sabun lalu dibilas air bersih.
CARVING FORK
kegunaan : membalik daging yang sedang dipanggang dan untuk menahan daging saat di potong.
material : stainless steel
cara membersihkan : dicuci dengan sabun lalu dibilas air bersih.
SALAMANDER
kegunaan : pemanggang makanan menggunakan api atas.
material: stainless steel
cara membersihkan : dilap dengan kain lembab.
kegunaan : panci untuk merebus
material : stainless steel
cara membersihkan : dicuci dengan sabun lalu dibilas air bersih.
BAIN MARIE
kegunaan : alat untuk memanaskan makanan.
aterial : stainless steel
cara membersihkan : dicuci dengan air sabun lalu di bilas air bersih, keringkan.
Komentar
Posting Komentar