Assalamualaikum wr.wb
Kembali lagi di blog saya, hari ini kami membuat oriental food, kelompok saya membuat Pho Bho dan Tom Yam Gong. Pembuatan pho bho dimulai dengaan kami defrosting daging temderloim llalu menyiapkan beef stock yang sidah di buat kemarin, dan rebus lagi stock nya lalu masukkan herbs nya yaitu jahe, kayu manis, dan sereh rebus sampai aromanya keluar dan saring dari stocknya
Pho adalah masakan mi sapi dari Vietnam. Makanan ini berasal dari Hanoi dan menyebar ke selatan hingga ke Kota Ho Chi Minh, dan ke seluruh dunia. Mi untuk phở disebut bánh phở, dibuat dari tepung beras. Setelah mi dan tauge diletakkan di dalam mangkuk, di atasnya diletakkan irisan daging ayam atau irisan tipis daging sapi (mentah atau matang sesuai selera).
Bila irisan daging sapi mentah yang digunakan, siraman kuah panas membuat irisan daging menjadi matang. Sebelum dihidangkan, di atas mi ditaburkan irisan daun bawang, daun ketumbar, atau bawang bombay sebagai penyedap.
Kuah dibuat dengan cara merebus potongan besar daging sapi, tulang sapi, atau buntut sapi dengan perlahan hingga didapat kaldu yang kental, namun bening. Proses pembuatan kuah untuk phở bisa berlangsung berjam-jam hingga sehari semalam. Rempah-rempah untuk kaldu terdiri dari jahe, kayu manis, dan bunga lawang. Phở sering dihidangkan bersama cakwe, dan dinikmati dengan tambahan sambal botol, kecap ikan, cuka, atau perasan jeruk limau.
Dan kami menyiapkan untuk condiment dari pho bho yaitu seperti bihunnya di rendam kemudian daging kami blanch terpisah, dan tauge juga kami blanch lalu kami simpan di bowl yang telah disiapkan oleh restaurant. Jam 1 semua makanan dibawa ke restaurant lalu kami semua break. sesudah break barulah kami general cleaning.
ENGLISH VERSION
Assalamualikum wr.wb
Back again on my blog, today we make oriental food, my group makes Pho Bho and Tom Yam Gong. Making pho bho begins with our defrosting temderloim meat and then preparing the beef stock that was made yesterday, and then boiling the stock again then entering the herbs, that is ginger, cinnamon, and lemongrass boil it until the aroma comes out and strain from the stock.
Pho is a beef noodle dish from Vietnam. This food originates from Hanoi and spread south to Ho Chi Minh City, and throughout the world. Noodles for phở are called bánh phở, made from rice flour. After the noodles and bean sprouts are placed in a bowl, on top are sliced chicken or thin slices of beef (raw or cooked to taste).
If raw beef slices are used, the hot sauce pour makes the meat slices cooked. Before serving, on top of the noodles sprinkled with sliced green onion, cilantro, or onion as a flavoring.
Sauce is made by boiling large chunks of beef, beef bone, or oxtail slowly until a thick, clear stock is obtained. The process for making soup for phở can take hours and days and nights. The spices for the stock consist of ginger, cinnamon, and star anise. Phở is often served with cakwe, and is enjoyed with the addition of bottle sauce, fish sauce, vinegar, or lime juice.
And we prepare it for the condiment of pho bho which is like the vermicelli soaked then our meat is blanched separately, and we also blanch the bean sprouts then we store in a bowl that has been prepared by the restaurant. At 1 o'clock all food is brought to the restaurant and we all break. after the break then we general cleaning.
Kembali lagi di blog saya, hari ini kami membuat oriental food, kelompok saya membuat Pho Bho dan Tom Yam Gong. Pembuatan pho bho dimulai dengaan kami defrosting daging temderloim llalu menyiapkan beef stock yang sidah di buat kemarin, dan rebus lagi stock nya lalu masukkan herbs nya yaitu jahe, kayu manis, dan sereh rebus sampai aromanya keluar dan saring dari stocknya
Pho adalah masakan mi sapi dari Vietnam. Makanan ini berasal dari Hanoi dan menyebar ke selatan hingga ke Kota Ho Chi Minh, dan ke seluruh dunia. Mi untuk phở disebut bánh phở, dibuat dari tepung beras. Setelah mi dan tauge diletakkan di dalam mangkuk, di atasnya diletakkan irisan daging ayam atau irisan tipis daging sapi (mentah atau matang sesuai selera).
Bila irisan daging sapi mentah yang digunakan, siraman kuah panas membuat irisan daging menjadi matang. Sebelum dihidangkan, di atas mi ditaburkan irisan daun bawang, daun ketumbar, atau bawang bombay sebagai penyedap.
Kuah dibuat dengan cara merebus potongan besar daging sapi, tulang sapi, atau buntut sapi dengan perlahan hingga didapat kaldu yang kental, namun bening. Proses pembuatan kuah untuk phở bisa berlangsung berjam-jam hingga sehari semalam. Rempah-rempah untuk kaldu terdiri dari jahe, kayu manis, dan bunga lawang. Phở sering dihidangkan bersama cakwe, dan dinikmati dengan tambahan sambal botol, kecap ikan, cuka, atau perasan jeruk limau.
Dan kami menyiapkan untuk condiment dari pho bho yaitu seperti bihunnya di rendam kemudian daging kami blanch terpisah, dan tauge juga kami blanch lalu kami simpan di bowl yang telah disiapkan oleh restaurant. Jam 1 semua makanan dibawa ke restaurant lalu kami semua break. sesudah break barulah kami general cleaning.
ENGLISH VERSION
Assalamualikum wr.wb
Back again on my blog, today we make oriental food, my group makes Pho Bho and Tom Yam Gong. Making pho bho begins with our defrosting temderloim meat and then preparing the beef stock that was made yesterday, and then boiling the stock again then entering the herbs, that is ginger, cinnamon, and lemongrass boil it until the aroma comes out and strain from the stock.
Pho is a beef noodle dish from Vietnam. This food originates from Hanoi and spread south to Ho Chi Minh City, and throughout the world. Noodles for phở are called bánh phở, made from rice flour. After the noodles and bean sprouts are placed in a bowl, on top are sliced chicken or thin slices of beef (raw or cooked to taste).
If raw beef slices are used, the hot sauce pour makes the meat slices cooked. Before serving, on top of the noodles sprinkled with sliced green onion, cilantro, or onion as a flavoring.
Sauce is made by boiling large chunks of beef, beef bone, or oxtail slowly until a thick, clear stock is obtained. The process for making soup for phở can take hours and days and nights. The spices for the stock consist of ginger, cinnamon, and star anise. Phở is often served with cakwe, and is enjoyed with the addition of bottle sauce, fish sauce, vinegar, or lime juice.
And we prepare it for the condiment of pho bho which is like the vermicelli soaked then our meat is blanched separately, and we also blanch the bean sprouts then we store in a bowl that has been prepared by the restaurant. At 1 o'clock all food is brought to the restaurant and we all break. after the break then we general cleaning.
Komentar
Posting Komentar