Good night, yes today is 6 o'clock again. Like yesterday morning starting the road from home, I rode a motorcycle to campus.
Today, 10 o'clock in the morning, the ingredients for the shrimp bisque in the saute, then we made the fish veloute and handed it to the French bread for group 1, which made the hawaiian salad salad so that they rubbed with butter and garlic.
After the soup is finished, we will plating it in a cup of 30 pax which will be brought to the restaurant.
After that we prepared for tomorrow's menu. Group 2 was fillet of sole meuniere, bechamel sauce, potatoes au gratin, glazed root vegetables.
I prepared it for potato au gratin, which I only prepared is potatoes that are boiled.
Recipe for Au Gratin Potato
- 1L bechamel sauce
-250 gr of cheddar cheese
-2ml mustard
-10 ml worcestershire sauce
- 3.5 kg potatoes
-150 gr bread crumb
-10 gr paprika
-60 gr butter (melted)
then I also help my group friends to make bechamel sauce
Recipe for bechamel sauce
-butter 250 gr
-hard 250 gr flour
-milk 4L
-bay leaf 1 pcs
peeled ion 10 gr
-clove 1 whole
-salt
-nutmeg
-white pepper
And this is a picture of the menus made today : shrimp soup, chicken salad hawaian, beef stew and butter cake.


after all we prepared a prayer break then ate together with the results of our cooking earlier. and the last activity is GC.
Mengapa Daging Ikan Berwarna Merah? Okada (1990) menyatakan bahwa daging merah mengandung mioglobin dan hemoglobin yang bersifat perooksidan serta kaya akan lemak. Warna merah pada daging ikan disebabkan kandungan hemoproteinnya tinggi yang tersusun atas protein mioety, globin dan struktur heme. Di antara hemoprotein yang ada, mioglobin adalah hemoprotein yang terbanyak. Lebih 80 % hemoprotein pada daging merah adalah mioglobin dan hemoglobin. Kandungan mioglobin pada daging merah ikan tuna dapat lebih dari 3500 mg/100 gram (Watanabe, 1990). Hal ini yang menyebabkan mudahnya terjadi ketengikan pada daging merah ikan tuna (Okada, 1990). Penyebab utama antara daging putih dan daging merah adalah kandungan pigmennya, dimana mioglobin menjadi pigmen utama yang terdapat pada daging merah (Winarno, 1984). Menurutnya myoglobin mirip dengan hemoglobin berbentuk lebih kecil, yaitu kira-kira satu per empat bagian dari besar hemoglobin. Satu molekul myoglobin terdiri dari satu rantai pol...
Komentar
Posting Komentar